CVLB hotline, SMS scrapped

This information was in the newspaper today and elicited a laugh from the people at TRANSIT.

CVLB hotline, SMS scrapped

PUTRAJAYA: The Commercial Vehicles Licensing Board’s complaint system via its hotline 1800-88-9600 and SMS 39900 has been scrapped, said chairman Datuk Markiman Kobiran.

However, he said the public could still send their complaints to aduanlpkp@mecd.gov.my or http://www.mecd.gov.my or fax to 03-8880 5621.

They can also call 03-8880 5872/03-8880 5531/03-8880 5883 or 03-8880 5540.

TRANSIT says:

Most people that TRANSIT has spoken to have made it clear that there was no response to the phone calls and sms’es that they sent regarding public transport complaints. Hence, one really has to wonder what the point of this announcement is. The CVLB was not doing an effective job of monitoring public transport and they never had the enforcement powers to make a difference.

The evidence is clear. CVLB Director Markiman Kobiran, please resign. Datuk Nazri, please find someone who can take charge of the CVLB and bring a better leadership attitude to this important government agency.

If you do not manage public transport properly and allow a vacuum to be created, someone will take advantage of it. Bus and taxi operators are refusing to follow the dictates of the CVLB – it is a free-for-all situation and customers lose out.

TRANSIT long ago called on RapidKL to create their own SMS number for customer complaints – or just give out the mobile number of the director of the bus operations or the CEO himself. RapidKL had a hotline but they stopped using it 2 years ago. They do not entertain complaints or comments outside of business hours.

Advertisements

2 thoughts on “CVLB hotline, SMS scrapped”

  1. Saya pengusaha bas sekolah,boleh beritahu kami adakah LPKP/RTD membenarkan kereta MPV seperti Toyota Avanza,Unser,Toyota Innova,Kia Naza dan kereta lain sebagai gantian untuk Bas Sekolah yang rasmi ( LEGAL ) .Apakah undang-undang yang sedia ada,kenapa mereka pembawa haram ini boleh muatkan penumpang melebihi dari 5 -7 orang.Kenapa undang-undang sekarang hanya tulis,beritahu dan tengok sahaja ( NATO ) .Bilakah tindakkan ini akan dilakukan.Sila reply sekiranya comment diatas adalah benar ,ini bermakna untuk masa depan kami tidak perlu memohon sebarang permit untuk semua kenderaaan perdagangan.
    Tolong ambil perhatian dan ACTION segera,butir-butir lanjut seperti nombor kereta,kawasan yang ramai pembawa haram boleh diberikan sekira ada action diambil.

  2. sy nak tahu mengapa bas rapid bahagian subang mahsing selalu lambat. tak penah ke nk paham atau pikir perasaan orang yg mencari rezeki atau bekerja.
    rasa nak menangis pun ada time nk menunggu bas datang. pekerje rapid tk boleh lh fikir dh memang itu shift dia bekerja menjadi kan itu alsan dia. orang2 laen pun bekerja juga. kena tepati masa!!!!!!!!! ini tidak 1jam lebih sekali. macam bas tu 2 3 biji pulak!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s